Wilt u een tuin aanleggen in Utrecht? 

Wij helpen u graag verder bij het aanleggen van een nieuwe tuin of bij de renovatie van uw bestaande tuin. uwtuin.nl is hét hoveniersbedrijf dat tuinaanleg in de regio Utrecht verzorgt. Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met ‘groene vingers’. Ons doel is het beste resultaat leveren die voldoet aan de klant zijn wensen, dit zodat u weer kunt genieten van uw eigen tuin! Om die reden werken wij nauw samen met een netwerk van specialisten. Ieder werkt op zijn of haar eigen vakgebied om van uw tuin een droomtuin te maken! Zo kunt u denken aan een specialist op het gebied van beregening, zwembadbouw, tuinverlichting en diverse op maat gemaakte producten passend binnen uw project.

 

Tuinaanleg in Utrecht: De realisatie van uw droomtuin

De tuin hoort een plek te zijn waar u kunt relaxen en genieten. Bent u niet tevreden met de staat van uw tuin? Of wilt u slechts enkele delen van de tuin opknappen en hier uw eigen wensen en behoeftes graag in verwerken? Of u er nou voor kiest om een hele nieuwe tuin aan te leggen of uw tuin een flinke opknapbeurt te geven. Wij denken graag samen met u mee!

Wij maken voor u droomtuin een plan opmaat. Wij ontzorgen, tijd voor u om te ontspannen! In de regio Utrecht en Nijmegen is uwtuin.nl actief in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van particulieren tuinen, bedrijfstuinen & landschapstuinen. Wanneer u tevreden bent en geniet van uw tuin zijn wij tevreden! Wij leggen uw tuin aan met vakwerk, hieronder staan enkele foto’s van ons werk in Utrecht.

 

Hoe gaan wij te werk

De eerste vraag is: “Wat wilt u in uw droomtuin?” Wilt u een praktische onderhoudsvriendelijke tuin? Zou u een tuin wensen met meerdere zitplekjes die u via paden kunt bereiken? Wilt u een plek waar u kunt koken en barbecuen? Dit soort vragen kunt u zichzelf stellen, komt u er niet uit? Geen probleem, Wij helpen u graag! U kunt bij ons een afspraak maken, wij zullen dan samen kijken naar uw wensen en alle mogelijkheden voor uw tuin. Als uw wensen voor de aanleg van de tuin in kaart zijn gebracht, wordt dit verwerkt in een gepersonaliseerd tuinontwerp door onze eigen Tuinarchitect Frank. Heeft u samen met een eigen tuinontwerper een plan uitgedacht, dan bent u ook welkom bij uwtuin.nl. Aan de hand van dit plan kunnen wij de aanleg verzorgen. Wij bieden: deskundig advies, creatief ontwerp, vakkundige uitvoering en complete realisatie.

 

Veelgestelde vragen:

Bij het aanleggen van een droomtuin kunnen er vragen bij u opkomen. Daarom hebben wij hieronder de meestgestelde vragen voor u neergezet. Zijn u vragen nog niet beantwoord, dan kunt u ons bereiken via de mail en telefoon. 

1. Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?

Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan andersom! Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is, als volgt wordt er meer voor betaald. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in.

Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin verzorgt Tuinaanleg Utrecht op maat!

2. Wat kost het aanleggen van een tuin?

Uw tuin is de plek waar u zich thuisvoelt, alleen en met een goed gezelschap, waar u kunt genieten van een heerlijke barbecue en waar u kunt relaxen. Hieronder zullen wij uitleggen hoe de kosten van de tuinaanleg tot stand komen.

Kosten tuinaanleg Utrecht

Wij willen uw droomtuin in een keer goed aanleggen, zodat u seizoenen lang kunt genieten van een prachtige tuin. De kosten voor het aanleggen van uw tuin kunnen wij beter inschatten met wat extra informatie, bij het aanvragen van een offerte via onze website vragen wij deze informatie.

Het eerste waar wij naar kijken is de oppervlakte van uw tuin, zodat wij een goede inschatting kunnen maken van het tuinproject. Daarnaast zijn uw wensen, groot als klein van belang. Bij grotere project komen er meer aspecten bij kijken die meewegen aan het plan. 

Bij het realiseren van uw wensen helpt een tuinontwerp , u kunt het zien als een draaiboek voor onze hoveniers. Wellicht heeft u een aantal ideeën voor uw nieuwe tuin, wij denken graag met u mee. U kunt bij ons uiteraard een offerte aanvragen via de website. Dan komen wij met een zo goed mogelijke schatting van de kosten bij u terug, wij nemen uiteraard uw wensen en behoeften mee in het prijsvoorstel.

Tuinaanleg Utrecht –  waar bestaan de kosten uit?

Hieronder zullen wij u uitleggen waar de kosten per onderdeel uit bestaan en u inzicht geven in het stappenplan. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn er verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Kiest u voor gras of een bestraatte tuin? Het kostenplaatje van bestrating ligt wat hoger door het aantal manuren.

Er zijn veel verschillende soorten planten, heesters en bomen, ieder met hun eigen prijskaartje. Samen kijken we graag naar de beplanting die past in uw plaatje. Kiest u voor een natuurlijke omheining van weelderige beplanting of een strakke haag? Toch liever een schutting of sierhekwerk? Ook hier zijn genoeg opties mogelijk, een houten schutting is de voordeligste optie. Wilt u een vijver of een tuinhuis plaatsen? Dit is natuurlijk mogelijk!

Tuinaanleg voor ieder budget

Hierboven zijn een aantal punten toegelicht, dit kunt u allicht als hulpmiddel gebruiken om u tuinwensen in kaart te brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos met ieder hun eigen prijskaartje. Ons doel is om uw tuin op maat af te leveren en te spelen met de ruime keuze aan materialen in diverse stijlen. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op, of vraag een offerte aan via het contactformulier.

3. Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?

Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Met een vooropgezet plan; een tuinontwerp, lukt dit zeker! Benieuwd wat de kosten zijn van het laten maken van een tuinontwerp? Lees dan verder.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Het voordeel is dat wij vakkennis en ervaring hebben, zo kunnen wij goed u wensen verwerken in een tuinontwerp en denken wij aan alle bijkomende aspecten. Dit zodat u kunt ontspannen, wij doen het werk! Wij maken uw tuin tot een harmonieus geheel wordt en voorkomen onnodige fouten. U kunt een tuinontwerp zien als een kleine investering, waar jarenlang van kunt genieten! 

Waaruit bestaan de kosten bij een tuinontwerp?

De kosten van een tuinontwerp bestaan met name uit het aantal uren dat wij bezig zijn met het ontwerpen. Heeft u een grote tuin in of rondom Utrecht waar veel aan veranderd zal gaan worden (denk aan tuinhuisjes, vijvers, bestrating, etc). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er wat verschil tussen voorbeeld A en B. Gemiddeld zijn de kosten van een tuinontwerp bij elke hoveniers hetzelfde, het zal ongeveer tussen de €250,- en €750,- euro bedragen.

4. Wat is de beste tijd om een tuin aan te laten leggen?

Als de dagen wat langer en warmer zijn en het voorjaar bijna lijkt te beginnen, krijgen mensen zin om tuinplannen te maken. Maar wanneer is het nou eigenlijk de beste tijd om een tuin aan te laten leggen?

Het telen in potten.

Het grote voordeel ten opzichte van vroeger is dat steeds meer bomen (en bijna alle planten) in potten worden geteeld. Hierdoor kan er in principe het hele jaar geplant  worden. Hierbij zit wel een kanttekening. In de zomermaanden hebben bomen en planten het vaak wat moeilijker ten opzichte van het najaar om goed te wortelen, doordat er veel water verdampt. Deze periode is daarom minder geschikt. Uiteraard kunt u er toch voor kiezen om uw tuin in deze periode aan te leggen. In dat geval raden wij aan om tenminste drie weken lang iedere ochtend en avond te sproeien.

Planten in de winterperiode.

Ook in de winterperiode kunnen bomen en heesters prima geplant worden, de grond mag alleen niet bevroren zijn. Vaste planten kunnen het beste in het voorjaar (na de laatste nachtvorst) worden geplant of in het vroege najaar (link). Dit zodat de planten nog goed kunnen wortelen voordat de winterperiode aanbreekt en zullen dan weer opnieuw uitlopen.

Harde materialen (bestrating)

Harde materialen, zoals bestrating kunnen het hele jaar door worden gelegd als de grond niet te nat is. Het leggen van graszoden kan in principe het hele jaar door, tenzij het vriest of het erg warm weer is. Hetzelfde geldt voor het inzaaien van gras. Als u gras wilt inzaaien kunt u dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of de nazomer (augustus-half oktober).

Conclusie; wanneer kunt u het beste uw tuin laten aanleggen? 

Wanneer u lekker wilt genieten van uw tuin zodra het voorjaar begint, dan is het verstandig om hier vroeg mee te beginnen. De beste tijd is dan ook in de herfst of zelfs in de wintermaanden als het niet vriest. Overtuigd? Neem dan contact met ons op voor tuinaanleg Utrecht.

5. Hoe zit het precies met onderhoudsbeurten?

Wanneer u zelf geen groene vingers heeft, het ontbreekt u aan tijd om de tuin te onderhouden op welke grond dan ook, wij nemen dit graag voor u uit handen. Het behoud van een mooi aangelegde tuin is afhankelijk van het juiste onderhoud. Zo bestaan er klussen zoals het reinigen van bestrating, het snoeien van bomen en heesters en nog meer. Deze klussen voeren wij graag voor u uit!

Samen een onderhoudsschema opstellen

Samen kunnen we kijken welke tuinonderhoud uw tuin nodig heeft en waarbij we u kunnen helpen. Op die manier kunnen wij gezamenlijk een onderhoudsschema opstellen. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een onderhoudsbeurt in het voor- en najaar. Zo bent u ervan verzekerd dat uw tuin klaar is voor elk seizoen. Ook voor eenmalige onderhoudsbeurten of periodiek onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder.