Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen in Utrecht? 

Wij helpen u graag verder bij het aanleggen van een nieuwe tuin of bij de renovatie van uw bestaande tuin. uwtuin.nl is hét hoveniersbedrijf dat tuinaanleg in de regio Utrecht verzorgt. Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met ‘groene vingers’. Wij willen niets liever dan een tevreden klant en het beste resultaat. Om die reden werken wij nauw samen met een netwerk van specialisten. Ieder werkt op zijn of haar eigen vakgebied om van uw tuin een droomtuin te maken! Zo kunt u denken aan een specialist op het gebied van beregening, zwembadbouw, tuinverlichting en diverse op maat gemaakte producten passend binnen uw project.

Tuinaanleg Utrecht

De tuin hoort een plek te zijn waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een drukke dag. Bent u niet tevreden met de staat van uw tuin? Of wilt u slechts enkele delen van de tuin opknappen en hier uw eigen wensen en behoeftes graag in verwerken? Wij bomen graag samen met u verder!

Tuinaanleg Utrecht: De realisatie van uw droomtuin

Of u er nou voor kiest om een hele nieuwe tuin aan te leggen of uw tuin een flinke opknapbeurt te geven. uwtuin.nl maakt een plan op maat. Wij ontzorgen, tijd voor u om te ontspannen! In de regio Utrecht is Uw Tuin actief in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van particulieren tuinen, bedrijfstuinen & landgoederen. Velen klanten vertrouwen ons dagelijks met de aanleg van hun tuin in Utrecht. Het aanleggen van een tuin is een precisiewerkje dat oog voor detail vergt. Laat dit dan ook altijd uitvoeren door specialisten. Hieronder staan enkele foto’s van tuinaanleg in Utrecht.

Hoe gaan wij te werk

De eerste vraag die u eigenlijk moet stellen is: “Wat wil ik eigenlijk?”. Welke sfeer wilt u graag terugzien in de tuin en welke materialen passen daarbij? Heeft u het liefst de hele dag zon, of vindt u een plekje in de schaduw ook wel prettig? U moet voor ogen zien te krijgen waar uw ideale tuin aan moet voldoen. Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor uw tuin. Als eenmaal uw wensen voor de aanleg van de tuin in kaart zijn gebracht, wordt dit verwerkt in een tuinontwerp dat speciaal wordt ontwikkeld door onze eigen Tuinarchitect Frank. Heeft u samen met een eigen tuinontwerper een plan uitgedacht, dan bent u ook welkom bij uwtuin.nl. Aan de hand van dit plan kunnen wij de aanleg verzorgen. Wij bieden:

  • Deskundig advies
  • Creatief ontwerp
  • Vakkundige uitvoering
  • Complete realisatie

Veel gestelde vragen: 
Bij het aanleggen van een tuin komen er natuurlijk een aantal vragen naar boven. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor u uitgewerkt.

1. Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?

Allereerst mag gezegd worden dat een huis met een tuin vaak meer waard is dan een huis zonder tuin. Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is waardoor er ook meer voor betaald wordt. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten andere de waarde van het huis vaak hoger in.

Uiteraard is niet iedereen op zoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin zeker bij aan de waarde van uw huis! Niet alleen de grootte van de tuin is belangrijk. Ook factoren zoals het feit of de tuin op het zuiden ligt, of hij goed onderhouden is en of er genoeg privacy is zijn van belang. De mate waarin wordt voldaan aan deze voorwaarden, des te meer zal de tuin bijdragen aan de waarde van uw huis. Uw Tuin verzorgt Tuinaanleg Utrecht op maat!

2. Wat kost het aanleggen van een tuin?

Uw tuin is de plek waar u gezellig met vrienden en familie moet kunnen zitten om te genieten van een heerlijke barbecue of waar u rustig kunt genieten van de zon. Hieronder zullen wij uitleggen hoe de kosten van de aanleg van een tuin tot stand komen.

Kosten tuinaanleg Utrecht

Laten we vooropstellen dat wanneer u de tuinaanleg klus in een keer goed aanpakt, u ook verzekerd bent dat u seizoenen lang kunt genieten van een prachtige tuin. De kosten voor het aanleggen van een tuin hangen helaas van veel factoren af, waardoor het vrijwel onmogelijk is om direct een schatting te maken. Bij het aanvragen van een offerte via onze website vragen wij u dan ook om wat extra informatie zodat wij een goede schatting van de kosten kunnen maken.

Eén van de eerste factoren waar we naar kijken is de oppervlakte van uw tuin in of rondom Utrecht. Dit geeft ons een goede indicatie over hoeveel vierkante meters werk er geleverd gaat worden. Daarnaast is ook de complexiteit van de klus een belangrijke factor. Wanneer u slechts een klein aantal nieuwe planten of een boom in de tuin geplaatst wilt hebben, kunnen wij hier uiteraard direct een offerte voor maken. Gaat het om een groter project met bijvoorbeeld bestrating, een tuinhuisje met een vijver en een op maat gemaakte bank, dan zal er eerst grondig naar gekeken moeten worden.

In dit laatste geval zal het investeren in een tuinontwerp ook een goede keuze zijn. Een tuinontwerp is een draaiboek voor hoveniers. Zonder een tuinontwerp kunnen er sneller fouten worden gemaakt. Zelf heeft u (waarschijnlijk) ook een aantal ideeën voor uw nieuwe tuin en iedere tuin is anders. U kunt bij ons gerust een offerte aanvragen via de website. Dan komen wij met een zo goed mogelijke schatting van de kosten bij u terug, waarbij wij uiteraard uw wensen en behoeften hebben meegenomen in het prijsvoorstel.

Tuinaanleg Utrecht –  waar bestaan de kosten uit?

Hieronder zullen wij u uitleggen waar de kosten per onderdeel uit bestaan. Ons doel is inzichtelijk te maken wat u te wachten staat wanneer u kiest voor tuinaanleg Utrecht. U zult een aantal keuzes moeten maken wanneer u kiest voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Kiest u voor een fris grasveld of een strak bestraatte tuin? Het mag vanzelfsprekend zijn dat een grasveld onderaan de streep goedkoper zal uitkomen dan bestrating. De meeste mensen kiezen daarom voor een gezonde combinatie.

Heeft u al nagedacht over beplanting? Uiteraard zijn er ontzettend veel verschillende soorten planten, heesters en bomen, ieder met hun eigen prijskaartje. Samen kijken we graag wat in uw plaatje het beste past. Kiest u voor een natuurlijke omheining van weelderige beplanting of een strakke haag? Of toch liever een schutting of sierhekwerk? Ook hier zijn er uiteraard weer genoeg opties, waarbij een houten schutting de voordeligste optie is. Wilt u een vijver of een tuinhuis plaatsen? Dit maakt de tuin een unieke plek en brengt een hele andere dynamiek binnen de tuin.

Tuinaanleg voor ieder budget

Hierboven hebben wij kort een aantal punten toegelicht waar u aan kan denken wanneer u een nieuwe tuin wilt aanleggen. De mogelijkheden zijn eindeloos met ieder hun eigen prijskaartje. Voor ons is het de uitdaging om uw tuin op maat af te leveren en te spelen met de ruime keuze aan materialen in diverse stijlen. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op, of vraag een offerte aan via het contactformulier.

3. Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?

Wegdromen in de tuin die u altijd al heeft gewild? Dat krijgt u enkel voor elkaar met een goed vooropgezet plan; een tuinontwerp. Een interieurstijl in de woonkamer is onmisbaar. Hetzelfde geldt voor het laten maken van een tuinontwerp. Benieuwd wat de kosten zijn van van een tuinontwerp? Lees dan verder.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Het is altijd een goede keuze om een professioneel tuinontwerp te laten maken als u graag wilt dat uw tuin in regio Utrecht een harmonieus geheel wordt. Een tuinontwerp moet u eigenlijk zien als een draaiboek voor hoveniers. Zonder een tuinontwerp kunnen er sneller fouten worden gemaakt. Relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp dus een kleine investering, u gaat er namelijk jarenlang plezier aan beleven.

Waaruit bestaan de kosten bij een tuinontwerp?

De kosten bij het maken van een tuinontwerp bestaan veelal uit het aantal uren dat men bezig is met het ontwerpen. Heeft u een grote tuin in of rondom Utrecht waar veel aan veranderd zal gaan worden (denk aan tuinhuisjes, vijvers, bestrating, etc). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er natuurlijk wat verschil tussen voorbeeld A en B. Gemiddeld kost het laten maken van een tuinontwerp bij vrijwel elke hovenier hetzelfde en moet u denken aan een prijs tussen de €250,- en €750,-.

4. Wat is de beste tijd om een tuin aan te laten leggen?

Pas als de dagen weer wat langer en warmer worden en het voorjaar bijna lijkt te beginnen, krijgen mensen weer zin om tuinplannen te maken. Dat verbaast ons natuurlijk niks, maar wanneer is het nou eigenlijk de beste tijd om een tuin aan te laten leggen?

Het telen in potten.

Het grote voordeel ten opzichte van vroeger is dat steeds meer bomen (en bijna alle planten) in potten worden geteeld. Dat betekent dat er in principe het hele jaar geplant kan worden. Hierbij zit wel een kanttekening. In de zomermaanden hebben bomen en planten het vaak wat moeilijker ten opzichte van het najaar om goed te wortelen, doordat er veel water verdampt. Deze periode is daarom minder geschikt. Uiteraard kunt u er toch voor kiezen om uw tuin in deze periode aan te leggen. In dat geval raden wij aan om tenminste drie weken lang iedere ochtend en avond te sproeien.

Planten in de winterperiode.

Ook in de winterperiode kunnen bomen en heesters prima geplant worden. De enige voorwaarde die daartegenover hangt is dat de grond niet bevroren mag zijn. Vaste planten moeten in het voorjaar (na de laatste nachtvorst) worden geplant of in het vroege najaar (link). Dit zodat de planten nog goed kunnen wortelen voordat de winterperiode aanbreekt en zullen dan weer opnieuw uitlopen.

Harde materialen (bestrating)

Harde materialen zoals bestrating kunnen het hele jaar door worden gelegd als de grond niet te nat is. Ook het leggen van graszoden kan in principe het hele jaar door gebeuren, tenzij het vriest of als het erg warm weer is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het inzaaien van gras. Als u gras wilt inzaaien kunt u dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of de nazomer (augustus-half oktober).

Conclusie; wanneer kunt u het beste uw tuin laten aanleggen? 

Wanneer u lekker wilt genieten van uw tuin zodra het voorjaar begint, dan is het verstandig om hier vroeg mee te beginnen. De beste tijd is dan ook in de herfst of zelfs in de wintermaanden als het niet vriest. Overtuigd? Neem dan contact met ons op voor tuinaanleg Utrecht.

5. Hoe zit het precies met onderhoudsbeurten?

Wanneer je zelf geen groene vingers hebt, of het ontbreekt je aan tijd om de tuin te onderhouden, dan nemen wij u deze klussen graag uit handen. Het behoud van een mooi aangelegde tuin is afhankelijk van het juiste onderhoud. Zo bestaan er klussen zoals het reinigen van bestrating en het snoeien van bomen en heesters. Deze klussen vragen om de juiste middelen en kennis.

Samen een onderhoudsschema opstellen

Samen kunnen wij kijken in hoeverre u zelf in staat bent het onderhoud aan de tuin te verzorgen en in hoeverre wij u daarbij kunnen helpen. Op die manier kunnen wij gezamenlijk een onderhoudsschema opstellen. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een onderhoudsbeurt in het voor- en najaar. Zo bent u ervan verzekerd dat uw tuin klaar is voor elk seizoen. Ook voor eenmalige onderhoudsbeurten of periodiek onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder.