‘Onze tuinen zijn meesterwerken. We tekenen alleen voor het beste, dus ook bij u.’ 

Wilt u een nieuwe tuin volgens de laatste trends? uwtuin.nl is gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen. Wij maken graag op basis van uw wensen een tuinontwerp. Dak en gevelgroen waardoor tuinen op daken gemaakt kunnen worden is een voorbeeld van innovatie. Groene daken en bomen op daken, gecombineerd met bomen in bakken maakt het mogelijk elk tuinontwerp tot een prachtig eindproduct te maken, zelfs als er eigenlijk geen mogelijkheid tot groei is. Daktuinen en mooie begroeide balkons behoren tot de mogelijkheid. De verwezenlijking van uw droomtuin begint bij een tuinontwerp.

Wilt u een beeld van ons werk of inspiratie? Kijk dan op uwtuin.nl naar onze tuinprojecten of check onze Instagram uwtuinhoveniers. Vele referentie projecten zorgen voor een mooi portfolio van de toepassing van de diverse werkzaamheden. Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Dat krijgt u enkel voor elkaar met een goed vooropgezet plan; een gepersonaliseerd tuinontwerp. Hoe het maken van een tuinontwerp in zijn werk gaat? Dat leggen wij hieronder verder uit.

 

 

De voordelen van een Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp kunt u zien als een kleine investering, waarvan u jarenlang plezier heeft! Zonder een goed ontwerp worden vaak onnodige fouten gemaakt. Een ontwerp is een grafische weergave van uw droomtuin en het geeft inzicht in de kosten, hieronder gaan we daar verder op in. Met een tuinontwerp kiest u voor zekerheid.

‘Onze tuinen zijn meesterwerken. We tekenen alleen voor het beste, dus ook bij u.’ 
1. Waardevolle adviezen

De eerste vraag is: “Wat zijn uw tuinwensen?”. Welke sfeer en welke functies wilt u graag terugzien in uw droomtuin? Vindt u het prettig om de hele dag zon te hebben, of wenst u liever een plekje in de schaduw waar u een boek kan lezen? Kortom, waar moet uw ideale tuin aan voldoen? Geen zorgen, wij kunnen u helpen om uw wensen in kaart te brengen en daarin een beslissing te maken! Wij zijn er om van alle geniale, creatieve en leuke ideeën een praktisch en esthetisch plan te maken, het ideale tuinontwerp.

2. Tuinontwerp Nijmegen op schaal

“Een struikje hier en een paadje daar”. U voelt wel aan dat dit in de praktijk vaak niet werkt. Een tuinarchitect brengt de afmetingen van uw tuin nauwkeurig in kaart, zodat de paden breed genoeg zijn om er met de groenbak overheen te kunnen. Er plek is om de fietsen te stallen, het terras ruim genoeg is zodat u daar lekker tot rust kan komen. Met onze vakkennis zullen we over elk detail nadenken, onze architect verwerkt alle afmetingen nauwkeurig in uw tuinontwerp.

3. Kostenplaatje voor de tuinaanleg

Bij het maken van een grafische voorstelling van u tuinwensen worden onnodige problemen en kosten voorkomen. Onze tuinarchitect, Frank houdt rekening met alle kosten die bij het tuinontwerp komen kijken. Hij beoordeeld nauwkeurig wat de benodigde manuren voor het project zullen zijn, wat de juiste materialen zijn en het aantal hiervan nodig zijn om uw tuin aan te leggen. Zo weet u van tevoren hoe het kostenplaatje van uw droomtuin eruit ziet en komt u niet voor verassingen te staan.

 

Hoe wij te werk gaan

De eerste vraag is: “Hoe ziet uw droomtuin eruit?” Welke sfeer zou u graag terugzien in uw tuin en welke materialen zou u willen? Heeft u het liefst de hele dag zon, of vindt u een plekje in de schaduw ook wel prettig? Kortom, waar moet uw droomtuin aan voldoen? Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken naar alle mogelijkheden voor uw tuin. Als uw tuinwensen in kaart zijn gebracht, verwerkt onze Tuinarchitect Frank uw wensen in een tuinontwerp op maat. Heeft u samen met een eigen tuinontwerper een plan uitgedacht, dan bent u ook welkom bij uwtuin.nl. Aan de hand van dit plan kunnen wij de aanleg verzorgen. Wij bieden: deskundig advies, creatief ontwerp, vakkundige uitvoering en complete realisatie.

Tuinontwerp NijmegenTuinontwerp regio Nijmegen

Van idee tot Tuinontwerp

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van een tuinontwerp? Onze ontwerper gaat als volgt aan de slag! 

Stap 1: De Inventarisatie

Om een goede inventarisatie te maken is het handig om uw tuinwensen inzicht te hebben. Hecht u veel waarde aan rust en privacy of vindt u het juist wel prettig als de tuin een ‘open’ uitstraling krijgt? Bent u een echte zonaanbidder of leest u toch liever een boek in de schaduw?

In deze stap kunt u alle mogelijkheden voor uw tuin samen met onze architect nagaan. Hij zal u waardevolle adviezen geven en met u meedenken over de mogelijkheden. Zodra u een duidelijk en tevreden beeld over de gewenste inventarisatie van uw tuin, meet de tuinarchitect de maten op en gaan we door naar de tweede stap.

Stap 2: De vertaling naar uw tuinontwerp

Bij de tweede stap zullen alle leuke, creatieve ideeën vertaald worden naar een praktisch geheel dat uiteindelijk uitmondt in het tuinontwerp. Dit omvat een tuinindeling, welke materialen benodigd zijn en hoeveel uren passend zijn om uw tuinwensen te realiseren.

Aan de hand van het tuinontwerp wordt er gekeken welke kosten het totaal met zich mee brengt. Dit betreft allereerst een ruwe schatting. De daadwerkelijke offerte wordt pas gemaakt nadat stap 3 is voltooid.

Stap 3: Het bespreken van uw gepersonaliseerde ontwerp

Tot slot; Goed nieuws! Uw tuinontwerp is af en de tuinaanleg kosten zijn inzichtelijk gemaakt. Is er iets niet naar wens in het tuinontwerp, dan is dit geen probleem, trek aan de bel en dan kijken we samen hoe we de puntjes op de ‘i’ kunnen zetten in het tuinontwerp. Wanneer u tevreden bent over het ontwerp van uw droomtuin, beginnen wij met de aanleg van uw tuin.

 

Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?

Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Met een vooropgezet plan; een tuinontwerp, lukt dit zeker! Een interieurontwerp in de woonkamer is onmisbaar. Hetzelfde geldt voor het laten maken van een tuinontwerp. Benieuwd wat de kosten zijn van het laten maken van een tuinontwerp? Lees dan verder.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Het is altijd een goede keuze om een professioneel tuinontwerp te laten maken als u graag wil dat uw tuin in regio Nijmegen een harmonieus geheel wordt. Een tuinontwerp kunt u zien als een draaiboek voor hoveniers. Relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp een kleine investering, u gaat er namelijk jarenlang plezier aan beleven!

Waaruit bestaan de kosten bij een tuinontwerp?

De kosten bij het maken van een tuinontwerp bestaan veelal uit het aantal uren dat men bezig is met het ontwerpen. Heeft u een grote tuin in of rondom Nijmegen waar veel aan veranderd zal moeten worden (denk aan een tuinhuis, carport, vijver, bestrating en nog meer). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er verschil tussen voorbeeld A en B. Samengevat kost het laten maken van een tuinontwerp bij vrijwel elke hovenier ongeveer hetzelfde. Wij helpen u graag, u kunt een afspraak maken via de mail of telefonisch.