Tuinontwerp laten maken Nijmegen

Wilt u ook een nieuwe tuin volgens de laatste trends? uwtuin.nl is specialist in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen. Laat ook een ontwerp maken voor uw droomtuin. Dak en gevelgroen waardoor tuinen op daken gemaakt kunnen worden is een voorbeeld van innovatie. Groene daken en bomen op daken, gecombineerd met bomen in bakken maakt het mogelijk elk tuinontwerp tot een prachtig eindproduct te maken, zelfs als er eigenlijk geen mogelijkheid tot groei is. Daktuinen en mooie begroeide balkons behoren tot de mogelijkheid. De verwezenlijking van uw droomtuin begint bij een tuinontwerp Nijmegen.

Voor tuinarchitectuur op hoogstaand niveau kunt u bij uwtuin.nl terecht. Vele referentie projecten zorgen voor een mooi portfolio van de toepassing van de diverse werkzaamheden. Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Dat krijgt u enkel voor elkaar met een goed vooropgezet plan; een tuinontwerp. Een interieurontwerp voor de woonkamer is onmisbaar, dat geldt ook voor een tuinontwerp! Hoe het maken van een tuinontwerp in zijn werk gaat? Dat leggen wij hieronder verder uit.

 

 

Voordelen van een Tuinontwerp Nijmegen

Zie het maken van een tuinontwerp als een kleine investering. U zult er namelijk jarenlang plezier van hebben! Zonder een goed ontwerp worden er al snel fouten gemaakt. Een ontwerp is meer dan een grafische weergave van uw droomtuin, het geeft ook inzicht in de kosten, hierover straks meer. Kies daarom voor zekerheid, kies voor een tuinontwerp Nijmegen.

1. Waardevolle adviezen

De eerste vraag is: “Wat wil ik eigenlijk?”. Welke sfeer en welke functies wil ik graag terugzien in de tuin? Heb ik het liefst de hele dag zon, of vind ik een plekje in de schaduw waar ik in alle rust een boek kan lezen ook wel prettig? Waaraan voldoet uw ideale tuin? Natuurlijk hoeft u dit niet allemaal zelf te beslissen, wij ondersteunen u graag! Wij helpen om van alle geniale, creatieve en leuke ideeën een praktisch en esthetisch plan te maken, het ideale tuinontwerp.

2. Tuinontwerp Nijmegen op schaal

“Een struikje hier en een paadje daar”. U voelt wel aan dat dit in de praktijk vaak niet werkt. Een tuinarchitect brengt de afmetingen van uw tuin nauwkeurig in kaart, zodat de paden breed genoeg zijn om er met de groene bak overheen te kunnen. Er gen­oeg ruimte is voor de kids waar zij de fietsen gemakkelijk kwijt kunnen. Het terras ruim genoeg is zodat u daar lekker tot rust kan komen. Met een tuinontwerp wordt niks aan het toeval overgelaten en worden alle afmetingen, door de vakkennis van de tuinarchitect, nauwkeurig verwerkt in het ontwerp.

3. Kostenplaatje voor de tuinaanleg

Er zit meer achter een tuinontwerp dan simpelweg een grafische voorstelling van uw tuin. Met het in de arm nemen van een tuinarchitect voorkom je dat er flink wat over het hoofd wordt gezien.

Wanneer een tuinarchitect voor u een ontwerp maakt, houdt hij rekening met alle kosten die hierbij komen kijken. Zo weet hij nauwkeurig in te schatten hoeveel manuren er voor het project nodig zijn, hoeveel en welke materialen nodig zijn om de tuin aan te leggen én welke kosten hier onderaan de streep mee gepaard gaan. Zo weet u van tevoren exact hoe het kostenplaatje van uw droomtuin eruit zal komen te zien en komt u nooit voor verassingen te staan.

 

Hoe gaan wij te werk

De eerste vraag is: “Wat wil ik eigenlijk?”. Welke sfeer en welke functies wil ik graag terugzien in de tuin? Heb ik het liefst de hele dag zon, of vind ik een plekje in de schaduw waar ik in alle rust een boek kan lezen ook wel prettig? Waaraan voldoet uw ideale tuin? Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor uw tuin. U kunt hier contact opnemen. 

Als eenmaal uw wensen voor de aanleg van de tuin in kaart zijn gebracht, wordt dit verwerkt in een tuinontwerp dat speciaal wordt ontwikkeld door onze ontwerper Frank Beekers. Heeft u samen met een eigen tuinarchitect een plan uitgedacht, dan bent u ook van harte welkom bij uwtuin.nl. Aan de hand van dit plan kunnen wij ook de aanleg verzorgen. Wij bieden:

  • Deskundig advies
  • Creatief ontwerp
  • Vakkundig werk
  • Complete uitvoering

Tuinontwerp NijmegenTuinontwerp regio Nijmegen

Van idee tot Tuinontwerp

Bent u inmiddels overtuigd van de noodzaak van een tuinontwerp? Dat is mooi, dat betekent dat onze ontwerper aan de slag kan. De vervolgstappen zijn als volgt:

Stap 1: De Inventarisatie

Deze stap is bovenin al kort besproken, ten eerste voor de inventarisatie is het van belang te weten wat u wilt terugzien in uw tuin. Wat voor sfeer moet de tuin uitademen? Hecht u veel waarde aan rust en privacy of vindt u het juist wel prettig als de tuin een ‘open’ uitstraling krijgt? Bent u een echte zonaanbidder of leest u toch liever een boek in de schaduw?

 

Tijdens deze stap bespreekt u alle mogelijkheden voor uw tuin samen met onze architect. Hij kan hier vervolgens waardevolle adviezen aan koppelen en met u meedenken over de mogelijkheden. Zodra beiden partijen het gevoel hebben dat het beeld duidelijk is, meet de tuinarchitect de maten op en gaan we door naar de tweede stap.

Stap 2: De vertaling naar een Tuinontwerp

Ten tweede wordt er een vertaling gemaakt van alle creatieve en leuke ideeën naar een praktisch geheel dat uiteindelijk uitmondt in het tuinontwerp. Er wordt bepaald hoe de indeling van de tuin eruit gaat zien, welke materialen hiervoor nodig zijn en hoeveel manuren er nodig zijn dit te realiseren.

Aan de hand van het Tuinontwerp wordt er gekeken welke kosten het totaal met zich mee brengt. Dit betreft allereerst een ruwe schatting. De daadwerkelijke offerte wordt pas gemaakt nadat stap 3 is voltooid.

Stap 3: Het bespreken van het gemaakte ontwerp

Tot slot; Goed nieuws! Het tuinontwerp is af en er is inzichtelijk gemaakt welke kosten de aanleg van uw tuin met zich mee brengt. Is dit de droomtuin die u voor ogen heeft en bent u helemaal tevreden met het ontwerp? Mooi! Dan kunnen we beginnen met de aanleg van uw tuin. Bent u nog niet helemaal tevreden met het tuinontwerp? Geen enkel probleem, er is uiteraard altijd ruimte om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

 

Wat zijn de kosten van een tuinontwerp Nijmegen?

Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Dat krijgt u enkel voor elkaar met een goed vooropgezet plan; een tuinontwerp. Een interieurontwerp in de woonkamer is onmisbaar. Hetzelfde geldt voor het laten maken van een tuinontwerp. Benieuwd wat de kosten zijn van het laten maken van een tuinontwerp? Lees dan verder.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Het is altijd een goede keuze om een professioneel tuinontwerp te laten maken als u graag wil dat uw tuin in regio Nijmegen een harmonieus geheel wordt. Een tuinontwerp kunt u zien als een draaiboek voor hoveniers. Relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp een kleine investering, u gaat er namelijk jarenlang plezier aan beleven!

Waaruit bestaan de kosten bij een tuinontwerp?

De kosten bij het maken van een tuinontwerp bestaan veelal uit het aantal uren dat men bezig is met het ontwerpen. Heeft u een grote tuin in of rondom Nijmegen waar veel aan veranderd zal moeten worden (denk aan tuinhuis, vijver, bestrating, etc). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er verschil tussen voorbeeld A en B. Samengevat kost het laten maken van een tuinontwerp bij vrijwel elke hovenier hetzelfde. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op! Wij gaan graag met u in gesprek.