Tuinrenovatie

Je tuin renoveren

Heb je behoefte aan een nieuwe groene tuin, maar hoef je niet een compleet nieuw ontwerp en aanleg? Dan is een tuinrenovatie de ideale oplossing. Bij een tuinrenovatie doorloop je dezelfde stappen als bij een volledige aanleg, maar in een versneld tempo. Het grote verschil is dat de basis van je tuin grotendeels behouden blijft. Je tuin wordt grondig en nauwkeurig opgeknapt, zonder dat alles opnieuw aangeschaft hoeft te worden.

Maak een afspraak met onze tuinarchitect

In het eerste gesprek hebben we het samen over alle wensen en ideeën met betrekking tot de tuin. We hebben het over de stijl, het gebruik en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek wordt er een tuinontwerp gemaakt waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samenkomen. 

De fases van de renovatie van een tuin

Opschonen van je bestaande tuin

De eerste stap bij de renovatie van uw tuin is het verwijderen van de bestaande elementen. Hierbij wordt rekening gehouden met de onderdelen die behouden blijven. De overige materialen worden gesorteerd en afgevoerd voor correcte verwerking en recycling. Na het sloopwerk begint de opbouw van de tuin. De grond vormt de basis en is het fundament voor een duurzame tuin die jaren meegaat. Tijdens de renovatie wordt speciale aandacht besteed aan de structuur van de grond, waarbij verzakkingen en waterproblemen worden aangepakt. Zo wordt de grond een stevige fundering voor de nieuwe beplanting en de rest van de tuin.

Plaatsen van grote materialen

Na het grondwerk is het tijd om de nieuwe bouwwerken, schuttingen, bestrating en vlonders in de tuin te plaatsen, naast de al aanwezige elementen. Uw gerenoveerde tuin komt nu steeds dichterbij het eindresultaat. Ook wordt de nieuwe verlichting, indien van toepassing, aangesloten, zodat u 's avonds van uw groene tuin kunt genieten.

Beplanten van je groene tuin!

In de laatste en mooiste fase van het realiseren van uw nieuwe tuin komt de beplanting aan bod. Na het afronden van alle voorbereidende werkzaamheden wordt de grond in de plantvakken nogmaals omgespit en bemest. Dan kan het planten beginnen, zodat het nieuwe groen een optimale start krijgt. Bomen, heesters en vaste planten worden volgens het beplantingsplan aangeplant in uw nieuwe groene tuin.

parallax background

Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met 'groene vingers'. Wij willen niets liever dan het beste resultaat leveren aan onze klanten.

Klantverhalen

Wie kan er nou beter over ons vertellen dan onze klanten? Bekijk onze reviews op Hovenier Nederland. Wij zijn met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 116 recensies meer dan trots! 

  • Familie Kunneman
    Stadstuin in Nijmegen
    Uw Tuin heeft goed geluisterd naar onze wensen en smaak en dit vertaalt naar een super ontwerp. Ondanks de kleine afmetingen hebben we verschillende zithoeken zodat er op elk moment van de dag een fijne plek is om te zitten. We wilden een tuin die past bij het rivierenlandschap en dat is gelukt. De aanleg en de nazorg zijn ook top. De tuinmannen hebben hard gewerkt en alles elke dag schoon achtergelaten. Kortom: super tevreden!   

    10

  • Moderne tuin in Nijmegen met zwembad en tuinhuis. Deze tuin is ontworpen door de tuinarchitecten van Uw Tuin Hoveniers en aangelegd door de hoveniers van Uw Tuin Hoveniers uit Malden.
    Moderne tuin in Nijmegen
    De hoveniers van UwTuin in Malden hebben de afgelopen maanden van onze tuin een "hollands Alhambra" gemaakt. Alle moeite is gedaan om aan onze wensen te voldoen, waarbij zelfs bomen uit Italië zijn gehaald. Het door een tuinarchitect bedachte concept kreeg na bestudering door Frank van UwTuin een upgrade en latere wensen, het plaatsen van 'red cedar', zorgde voor een nog mooier design en werden ook perfect uitgevoerd.9
  • Familie Bours
    Stadstuin in Nijmegen
    Na intensief ontwerptraject, waarin goed geluisterd is naar onze wensen, zijn we onder begeleiding van Frank tot een mooi eindresultaat gekomen. De medewerkers op locatie waren allemaal even klantvriendelijk en meedenkend! We zijn erg blij met het eindresultaat. Mede door weersomstandigheden liep de planning wat uit, maar als je verzekerd wil zijn van een betrouwbare partij, die ook echt met je meedenkt dan ben je hier aan t juiste adres!  

    9

  • Familie van Koolwijk
    Tuinrenovatie in Arnhem
    Begin oktober hebben wij contact gezocht met Uw Tuin uit Malden. Enkele dagen later hebben wij onze plannen voor de tuinrenovatie besproken. Aangevuld met ideeën en kennis kwam de tuinarchitect de tekening met offerte bespreken. Begin november starten en 3 weken later was het klaar. Nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en een tuinhuis. Het is prachtig geworden. Alle werkzaamheden verliepen soepel en alles werd altijd netjes achtergelaten.10
    Familie van Koolwijk
    Review van Hovenier Nederland
  • Achtertuin van design tuin op de Heilige Landstichting in Nijmegen
    Designtuin in Nijmegen
    Onze woning staat op een unieke locatie midden in de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief en realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan. Bedankt team Uw Tuin uit Malden. Dat bestaat uit een super vriendelijke en vakkundige mensen.  

    9

  • Familie van Geffen
    Tuinontwerp van stadstuin
    In minder dan 5 dagen tijd doemde uit het niets onze mooie stadstuin op. Gewapend met een Pinterest moodboard, een schets, haast én een budget, maakten we onze eerste afspraak. Geen twee weken later, drink ik koffie op onze veranda, onder een trendy pergola. Gedurende het proces is er ruimte geweest om materiaalkeuzes te heroverwegen. We zijn gehoord, begrepen en kunnen deze hovenier zeker aanbevelen. 8
  • Familie Heezen
    Achtertuin in Malden
    We hadden al zelf een ontwerp voor onze achtertuin gemaakt, maar waar overige hoveniers zeiden dat ze het op die manier konden aanleggen, kwam UwTuin met een eigen suggesties waar we zelf niet aan gedacht hadden, maar meteen wilden. Na het tekenen van de offerte konden ze al snel beginnen en met 4 dagen hard werken door 2/3 man, kunnen we er nu volop van genieten. Geen spijt van!  

    9

Je tuin laten ontwerpen en aanleggen door Uw Tuin

Wil je graag een nieuwe tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en samen met vrienden, familie, vrienden, collega’s of klanten dagelijks van kunt genieten? Dan ben je bij Uw Tuin aan het juiste adres.

Van ons kun je een creatief tuinontwerp, een professionele tuinaanleg en tuinonderhoud verwachten. Dit doen wij met een gepassioneerd team met tuinontwerpers en hoveniers. En natuurlijk de input van jou.

Wij hebben sinds 1862 de missie om Nederland groener te maken. Deze missie maken wij waar door met passie voor groen en het hoveniers vak groene droomtuinen te realiseren. Wij zijn er voor particulieren en bedrijven in de Nijmegen, Malden, Arnhem en omstreken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen jouw tuin kunnen veranderen tot een oase van groen geluk.

Veelgestelde vragen

1Wanneer is het de beste periode om mijn tuin aan te leggen?
Om in het vroege voorjaar van je tuin te kunnen genieten, is het verstandig om ruim van tevoren te beginnen met de aanleg. De herfstperiode is hiervoor ideaal. In deze periode komen de planten tot rust. Bladverliezende planten en bomen laten hun bladeren vallen of sterven bovengronds af. Deze rust betekent dat planten minder voeding en water nodig hebben. Bovendien is de bodem in de herfst nog relatief warm, waardoor de wortels zich blijven ontwikkelen totdat de bodem in de winter verder afkoelt, wat zorgt voor een betere groei in het voorjaar. Daarnaast heb je na de zomer een duidelijk beeld van wat je mist of hoe je je nieuwe tuin wilt vormgeven. Je hebt ook ontdekt welke tuinelementen belangrijk zijn voor jouw tuin, zodat je het volgende seizoen optimaal kunt genieten. Samen met de tuinarchitect kun je een ontwerp maken dat perfect aansluit op je wensen. Vervolgens wordt bepaald hoe de aanleg wordt aangepakt en hoe het onderhoud van de tuin het beste kan worden uitgevoerd. Neem contact op met Uw Tuin Hoveniers voor een oriënterend gesprek en zet de eerste stappen richting een nieuwe, groene tuin.
2Waar leggen jullie tuinen aan?
Uw Tuin Hoveniers is opgericht in Cuijk en werkt momenteel vanuit Malden. Naast Cuijk en Malden zijn wij ook actief in Nijmegen, Arnhem, Beuningen, Molenhoek, Mook, Huissen, Beneden-Leeuwen, Gendt, Groesbeek, Elst en Lent. Woon je ergens anders? Wij zijn voornamelijk actief binnen een straal van 30 km van Malden. Woon je verder weg? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
3Hoelang duurt de aanleg van een tuin?
De duur van de tuinaanleg verschilt per tuin. Dit hangt af van diverse factoren, zoals de grootte, de complexiteit en de periode waarin het project wordt uitgevoerd. De drukste periode bij Uw Tuin Hoveniers is van april tot en met juli. In deze periode duurt de aanleg van een tuin vaak langer dan in andere maanden, omdat wij dan meerdere projecten tegelijk uitvoeren. Voor een gemiddelde tuin kan het proces enkele weken duren, terwijl grotere of complexere projecten enkele maanden in beslag kunnen nemen.
4Verhoogt de tuin de waarde van mijn huis?
Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan zonder! Dit komt omdat een perceel met tuin een groter oppervlak heeft en daardoor meer waard is. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt, wordt de waarde van het huis vaak hoger ingeschat. Natuurlijk is niet iedereen op zoek naar een huis met een grote tuin. Toch draagt een tuin bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarbij zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, de verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten verhogen de waarde van uw huis. Uw Tuin Hoveniers verzorgt maatwerk tuinaanleg in Nijmegen en omgeving!
5Waarom een tuinontwerp laten maken?
Een tuinontwerp biedt de handvatten voor de aanleg van uw droomtuin. Door een gepersonaliseerd tuinontwerp te maken, denkt u na over de wensen en eisen die u aan uw tuin stelt. De tuinarchitect vertaalt deze wensen en eisen naar een concreet ontwerp. Door een open en gerichte communicatie met de tuinarchitect wordt er een uniek ontwerp gerealiseerd dat perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en de kenmerken van uw tuin.

Neem contact op